Al meer dan 10 jaar praat men in Almere over een overslaghaven. De laatste plannen behelsden een containerterminal bij de Blocq van Kuffeler. Een uniek stukje Almere, een uniek stukje natuur en een uniek stukje Nederlands industrieel erfgoed. De PVV heeft gestreden tegen de komst van de containerterminal op die plek en met succes. De PVV is echter niet tegen een overslaghaven in Almere.

Als alternatief heeft de PVV in diverse gesprekken met andere fracties de locatie Pampushaven voorgesteld. Maar met name de VVD fractie blijft, tegen het door de gemeenteraad duidelijk uitgesproken standpunt in, maar dooremmeren over een terminal bij de Blocq. En zo gebeurt er dus weer niets. 

De locatie Pampushaven heeft diverse voordelen zoals de aanwezigheid van een strekdam, het ligt direct aan de vaarroute en er zijn groeimogelijkheden. De goedkope aanvoer van diverse grondstoffen is van belang voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein de vaart waar de ontwikkelingen momenteel volledig stil liggen. De verwachting is dat als deze faciliteit er is er meerdere bedrijven zullen zijn die zich hier willen vestigen.

De locatie Pampushaven heeft daarnaast als voordeel dat er in de directe nabijheid geen woningen staan en de overlast voor omwonenden zoals het zich nu laat aanzien gering zal zijn. Wat de PVV betreft kan er een onderzoek starten naar de mogelijkheden voor een overslaghaven bij Pampushaven. De PVV zal op korte termijn een motie met dat voorstel indienen.

 

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @PeterSweden7: The Dutch state is planning on forcing 11 200 farmers to shut down to meet climate goals. Retweet if you are more worri…

by Toon van Dijk

Toon van Dijk

RT @RVeelo: Asiel krijgen in NL wordt makkelijker. Dat staat vandaag nog in de reisbrochures van de mensensmokkelaars. Dat verlaagt de druk…

by Toon van Dijk

 

twitter