Na bijna een jaar is de visie van de PVV blijkbaar eindelijk doorgedrongen tot wethouder Peeters. Al langer pleit de PVV voor echt ingrijpen in het onderwijs in Almere. Wat betreft het aantal (zeer) zwakke scholen zijn we de slechtste stad van Nederland. Tot nu toe werden er halve maatregelen aangekondigd, maar tijdens het debat ”Heftig” in De Nieuwe Bibliotheek op vrijdag 25 maart was de wethouder duidelijk. "Als een school zwak is moet de directeur worden vervangen", aldus wethouder Peeters. 

Dit is een eerste stap in de goede richting. Als we nu hetzelfde doen met leerkrachten die ondermaats presteren, zelfs na extra training en aandacht, dan is de PVV ervan overtuigd dat het de goede kant op gaat met het onderwijs in Almere. En voor wie dit een te harde maatregel vindt is het misschien goed om eens na te denken over de volgende opmerking. "Een team is zo goed als de zwakste schakel. Willen wij de kinderen in Almere alle kansen bieden de ze verdienen, dan is dit de enige manier", aldus Chris Jansen van de PVV. 

Overigens ligt de slechte staat van het onderwijs in Almere zeker niet alleen aan de leerkrachten of directeuren. Een lakse gemeenteraad en wethouders in de afgelopen jaren zijn medeverantwoordelijk. Evenals ouders die hun kinderen bewust niet voorbereiden op de schoolloopbaan waardoor deze kinderen met een enorme achterstand beginnen.

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter