Tijdens de politieke markt van gisteren, 3 maart 2011 bleek maar weer eens dat het college een broertje dood heeft aan inspraak door de Almeerse burgers. Alle raadsleden waren verbluft door het verhaal van de inspreekster van de bewonersvereniging Blocq van Kuffeler. Alle raadsleden behalve PVV'er Rene Eekhuis, die de bewoners al had gesproken.

De bewoners zijn op 18 februari 2011 overvallen door een brief van de gemeente Almere met de mededeling dat er naast hun huizen een containerterminal gaat komen voor zand, grind en containers. In de brief staat helemaal niets over de mogelijkheden om in te spreken op de Politieke Markt. Na de slechte communicatie bij het hostel gaat het college dus wederom in de fout door deze overvaltechniek op haar burgers toe te passen. Men lijkt er werkelijk alles aan te doen om inspraak te voorkomen.

De geplande terminal komt dichtbij de huizen van de bewoners te liggen (200 meter) en de afstand naar de recreatiehaven is 400 meter. Binnenvaart is nuttig maar dan wel op de juiste plek. Dat is dan ook de reden dat PVV van mening is dat de locatie aan de Stichtse Kant een veel betere plaats om de terminal te realiseren, ook wat betreft de route naar het achterland. Meerdere studies wijzen die plaats ook aan als de beste plek.

De PVV is tegen het plan om een mooie woonomgeving met een prachtige jachthaven met 184 plaatsen op te schepen met een container terminal. Behalve de overlast met 160 vrachtauto's per dag gaat het college ook nog eens de recreatie verzieken.

In Almere worden ondernemers verblijd met een coffeeshop en een erotische massagesalon op hun bedrijventerrein en nu wil het college een containerterminal in de achtertuin van de bewoners van een uniek stukje Almere plempen. Met dat excellente gastheerschap wil het maar niet lukken...

Nieuw PVV talent gezocht!

De PVV Almere zoekt nieuw talent voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Ben jij geïnteresseerd om mee te doen, meld je dan ook aan op het onderstaand mailadres; Meld je aan op het volgende mailadres [email protected].

 

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @AfshinEllian1: Een voorbeeld van nieuw leiderschap en transparantie: D66 stemt tegen gevoelig informatieverzoek van Omtzigt over rol va…

by Toon van Dijk

Toon van Dijk

RT @rblommestijn: Het is ongekend hoe er gelogen en gemanipuleerd wordt door leden van het demissionaire (!) kabinet. Ze wanen zich onaanta…

by Toon van Dijk

 

twitter