• TK Banner Oproep Vekiezingen
  • banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner zwembad

Debat Coalitieakkoord 2024-2026

Voorzitter, de PVV heeft nu al medelijden met de inwoners van onze stad voor wat hen de komende twee jaar te wachten staat. Het coalitieakkoord ‘Samen bouwen aan de stad’ kan beter worden gewijzigd in ‘Samen breken we de stad verder af’. Dit akkoord is doordrenkt met utopische linkse hobby’s, dat geeft direct weer wie er bij de onderhandelingen de broek aan had.
Voorzitter, we moeten niet vergeten dat het juist deze partijen waren die keer op keer medeverantwoordelijk waren voor grote financiële debacles in deze stad, zoals bijvoorbeeld de Floriade en riolering-gate in Oosterwold. Allemaal dossiers waarvoor de PVV vanaf dag 1 voor heeft gewaarschuwd. Maar zij wisten het beter en we weten nu allemaal hoe dat is verlopen.

 

OPINIE Annette Raijer (PVV): Goede visie jeugdzorg Almere ontbreekt
19 januari 2024 Robert Mienstra

De Jeugdzorg in Almere staat voor grote uitdagingen. Steeds meer kinderen/jongeren met complexe problemen maken gebruik van de jeugdzorg, waardoor lange wachtlijsten zijn ontstaan, mede door een nijpend personeelstekort binnen de jeugdzorg. De gemeente moet steeds vaker bij plussen qua financiën, maar dit heeft weinig effect gehad op de kwaliteit, en problemen met de wachtlijsten worden er niet mee opgelost.

Voorbeschouwing programmabegroting 2024
Voor ons ligt een programmabegroting die de burgers in hun portemonnee gaan voelen en flink ook. Er moet bezuinigd worden omdat er door de gemeente Almere voor bijna €200 miljoen is geblunderd met de Floriade en de riolering van Oosterwold. Om dit alles te kunnen betalen komt er een buitensporige lastenverhoging voor onze burgers, en dat terwijl de lasten in Almere al hoger liggen dan het landelijke gemiddelde. Door deze verhogingen en de hoge inflatiecorrectie komt daar €90 euro per gezin bij, en daar blijft het niet bij want voor 2025 en 26 zal daar nog eens €30 bovenop komen. Burgers weten nu al niet meer hoe ze de boodschappen, energie en overige lasten moeten betalen. De PVV heeft altijd al voorspeld dat de burgers uiteindelijk de wrange vruchten van de Floriade zouden plukken! Was de PVV maar serieuzer genomen dan hadden we dit onze burgers kunnen besparen.
Voorzitter een vraag aan het college: “Was het niet beter geweest om nog eens te kijken naar het Coalitieakkoord en daar de stofkam door heen te halen in plaats van de inwoners op te zadelen met uw geblunder”?

Subcategorieën

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover