• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad
  • Banner7

Gisterenavond werd het Early Warning System voorstel van de pvda besproken. De socialisten maken zich zorgen over verdwijnen van bedrijven.

 Dat er constant bedrijven verdwijnen uit Almere is op zich geen nieuws. Wat nieuws is, is dat de wethouder zich er niet al te druk om lijkt te maken maar naar Turkije vertrekt om daar voor Amsterdamse bedrijven banen binnen te halen.

Op de vraag van de PVV of het niet duidelijker is om een motie van wantrouwen in te dienen tegen de wethouder omdat het voorstel van de PvdA toch duidelijk maakt dat men de wethouder niet vindt functioneren kwam het antwoord dat dit nou ook weer niet de bedoeling is. De PvdA bleef ook het antwoord schuldig op de vraag hoe dat zogenaamde Early Warning System er dan wel uit zou moeten zien. Het lijkt de PVV meer een motie om verplicht een kopje thee te gaan drinken met ondernemers. Maar dat is natuurlijk allemaal niet nodig. Als wethouder dien je gewoon te weten wat er speelt. Maar dat is lastig als je geacht wordt klimaatommetjes te promoten en een goed woordje te doen voor het recyclen van oude vodden waarin de ambtenaren vervolgens moeten rondlopen. 

Duidelijk is in ieder geval wel geworden dat de PvdA ontevreden is over de wethouder die de uitstroom van bedrijven uit Almere maar geen halt lijkt te kunnen toeroepen. De PVV deelt die zorgen. Voor de PVV is het behoud van werkgelegenheid in Almere absolute prioriteit. Dat gaan we niet bereiken met het socialistische piepsysteem maar door de bureaucratie te verminderen, de lasten te verminderen en door vooral ook geen moskeeën, coffeeshops en sekspaleizen op bedrijventerreinen te vestigen. Daar moeten ondernemers namelijk niets van hebben. 

Opvallend was dat veel partijen bij de bespreking gewoon afwezig waren. De SP, GL, LA en CU hebben kennelijk niet zoveel met werkgelegenheid.

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

 

twitter