• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad
  • Banner7

Gisterenochtend waren burgemeester en wethouders gastheer voor een Turks ontbijt op het stadhuis. Daarbij aanwezig waren vertegenwoordigers van de vereniging Ugiad en Platform 400 jaar. Beide organisaties worden veelvuldig gelinkt aan de orthodox islamitische Fethullah Gülenbeweging.

Deze beweging wil het gedachtengoed van Fethullah Gülen verspreiden en doet dat door tal van stichtingen en verenigingen op te richten die invloed moeten verwerven in de Nederlandse samenleving. De Gülenbeweging raakte in Nederland in opspraak toen bleek dat de beweging in huiswerkinstituten kinderen indoctrineerde met islamitisch gedachtengoed. 

In Almere slaat de Gülenbeweging de klauwen dus ook steeds dieper in de samenleving. De PVV stelde eerder al vragen naar aanleiding van het lidmaatschap van burgemeester Jorritsma van het comité van aanbeveling van Hogiaf. Hogiaf is een netwerkorganisatie van Turkse ondernemers die gelieerd is aan de Gülenbeweging.

Ook de komst van huiswerkinstituut De Weekendacademie baart de PVV ernstige zorgen. De Gülenbeweging kent tal van internaten, scholen en huiswerkbegeleidingsclubs waar op zichtbare en minder zichtbare wijze kinderen het recht op een vrije ontwikkeling van een kijk op de wereld en het leven wordt ontnomen. Ook over de komst van De Weekendacademie stelde de PVV vragen maar uit de beantwoording van het college blijkt dat men liever niet verder kijkt dan de neus lang is. En dus bestaat het risico dat deze bedenkelijke club volgend jaar gesubsidieerd in staat wordt gesteld om ook in Almere kinderen met een islamitisch, anti-westers gedachtengoed te indoctrineren. De PVV heeft de komst van de Weekendacademie voor donderdag 14 juni as. geagendeerd.

En dan dus afgelopen dinsdagochtend een ontbijtje waar het college gastheer was voor bestuurders van Ugiad en Platform 400 jaar. Zoals gezegd gekende organisaties die veel genoemd worden als het gaat om de Gülenbeweging in Nederland. Maar daar is het college zich niet van bewust of men wil het niet weten. Wie zal het zeggen. De PVV heeft er in ieder geval naar gevraagd.

Bronnen:

Notdeleted.net 

Rapport Professor van Bruinesse (pdf)

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

 

twitter