• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad
  • Banner7

Gisteravond kwamen de resultaten van de Economic Development Board Almere (EDBA) ter sprake.Deze club heeft tot taak om tot 2030 100.000 banen te creëren. In het jaarverslag was echter geen baan te vinden. Omgerekend zou EDBA 5000 banen per jaar moeten scheppen vanaf 2010. Het bleken er gisteren niet meer dan 61 in twee jaar te zijn.

Een complete mislukking dus. Substantiële banengroei is er al jaren niet meer in Almere. We schommelen al tijden rond het niveau van 80.000 banen en door het vertrek van diverse grote bedrijven uit Almere zal er in 2013 waarschijnlijk zelfs sprake zijn van een daling van het aantal banen in Almere. Dit terwijl de beroepsbevolking groeit en er dus steeds meer mensen werkloos worden. Coalitiepartner PvdA maakte zich vorige week nog zorgen over de vertrekkende bedrijven en stelde een piepsysteem voor maar gek genoeg vond de PvdA het gisteren prachtig dat de banenclub van wethouder Scholten het doel met maar liefst 9.939 banen had gemist. 

Wat volgens Rene Eekhuis van de PVV in ieder geval belangrijk is, is dat aanvragen van ondernemers snel worden afgehandeld. 'Ik spreek regelmatig met ondernemers en laatst ook met een bedrijfsmakelaar. Allemaal hebben ze de zelfde alarmerende boodschap: het is een bureacratisch oerwoud en het duurt een eeuwigheid voordat er op aanvragen en verzoeken een reactie komt. Dat moet dus echt anders'.

De PVV wil dat wethouder Scholten direct verantwoordelijk wordt en stelt voor de taken van het EDBA te integreren binnen economische zaken en zal daartoe een motie indienen.

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

 

twitter