• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad
  • Banner7

Jenny Zerfowski heeft zich het lot aangetrokken van een 72-jarige man die sinds een aantal maanden in een tentje ergens in Almere bivakkeert. "Deze man loopt tegen een muur van bureaucratie op en niemand helpt hem. Ik heb achter de schermen wethouder Smidt gevraagd de zaak op te lossen maar dat leidt allemaal tot niets. Ze laten die man gewoon aan zijn lot over".

De man is na een traumatische ervaring in 2007 naar het buitenland vertrokken en keerde onlangs met nog altijd onverwerkte problemen terug naar Almere. Hij kreeg een intake bij de Meregaard dat aangaf hem te kunnen helpen. Daarvoor was wel vereist dat hij zelfstandige woonruimte kreeg omdat anders zijn situatie niet stabiel genoeg was. Die zelfstandige woonruimte heeft hij echter nog altijd niet gekregen. Er zijn urgentieverklaringen nodig, commissies moeten bij elkaar komen, mensen gingen tussendoor op vakantie en al die tijd werd de man aan zijn lot overgelaten. 

"Alles wat nodig is, is dat er iemand verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat deze man van 72 zelfstandige woonruimte krijgt zodat zijn behandeling kan beginnen. Het is toch het failliet van de maatschappij als we dat in onze stad niet voor elkaar kunnen krijgen", zegt Jenny Zerfowski. 

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @ongehoordnedtv: Dat ik nog eens mocht meemaken dat een veiligheidsdienst op journalisten wordt afgestuurd, vind ik een algeheel dieptep…

by Toon van Dijk

Toon van Dijk

RT @steekaan: Oké je verhoogd als monopolist de prijs met bijna 100% procent. Er is geen keuze/concurrentie en het geldt voor een jaar terw…

by Toon van Dijk

 

twitter