• TK Banner Oproep Vekiezingen

Tijdens de bespreking van het onderzoeksrapport van de heer van Mil “Hectare Cultuur” werd weer pijnlijk duidelijk dat de wethouder Scholten (VVD) geen enkele kritiek kan verdragen. Op kritische vragen van de PVV en andere oppositiepartijen werd door de wethouder ontwijkend en zichtbaar geïrriteerd gereageerd. Zelfs uitspraken van een betrokken partij als Casla worden door de wethouder in twijfel getrokken.

Het gepresenteerde plan rammelt aan alle kanten. Zeker financieel zit het vol risico’s: te hoge bezoekersaantallen, 3000m2 leegstand in het gebouw, extra kosten voor de verhuizing van Casla, nog niet gedekte investering van minimaal € 1.400.000,--. Grote financiële risico’s waarvoor de PVV geen enkele verantwoordelijkheid kan en wil dragen. We gaan natuurlijk niet ten koste van de inmiddels lege portemonnee van de Almeerse bedrijven en inwoners jaarlijks enkele tonnen extra steken in een Kunst & Cultuur sector die volledig afhankelijk is en blijft van het subsidie infuus. Dit moet minder zijn in plaats van meer.

We hebben het hier over een Schouwburg, Kunsthal en zogenaamd Stadsforum die bij elkaar jaarlijks al kunnen rekenen op € 3.300.000,-- aan subsidie. Voor de wethouder en collegepartijen VVD en PVDA is dat blijkbaar geen enkel probleem. Die stellen zelfs voor er nog maar wat meer geld in te steken.

Als het plan wordt uitgevoerd blijft het gebouw voor bijna de helft leeg staan (3000m2), deze meters moeten volgens de wethouder dan maar als kantoor- of bedrijfsruimte verhuurd worden. Hoe pijnlijk is dit: in de hele stad staat inmiddels 30% van de beschikbare kantoorruimtes leeg en de wethouder gooit daar nog even wat extra meters bij. Die hectare cultuur is in feite een halve hectare leegstand.

Verkiezingsprogramma 2022

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Twitter response: "Could not authenticate you."

 

twitter