• TK Banner Oproep Vekiezingen
  • banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner zwembad

PVV raadslid Rene Eekhuis viel van zijn stoel toen hij deze zomer zag dat Almeerse ambtenaren onder werktijd, en dus op kosten van de Almeerse belastingbetaler, zeepkettingen konden maken en konden scrapbooken.

Eekhuis besloot om opheldering te vragen. Het antwoord dat hij kreeg is ontluisterend.

 "Naar aanleiding van uw vraag over de Almere Academie graag het volgende.

De Almere Academie adviseert de organisatie op het gebied van opleiding & ontwikkeling en verzorgt de jaarlijkse uitvoering van het concernopleidingsplan.  De Almere Academie heeft een verbindende en versterkende rol zowel binnen als buiten de organisatie met betrekking tot het leren van en met elkaar in de meest brede zin.  Op deze manier draagt de Almere Academie bij aan een lerende organisatie. Het aanbod wordt jaarlijks afgestemd op de context van de stad en de gemeentelijke organisatie.

Het centrale opleidingsaanbod van de Almere Academie is breed en varieert van korte workshops en trainingen, zoals Excel, Effectief bestuurlijk schrijven en Juridische workshops tot zwaardere leergangen voor bijvoorbeeld teamleiders, coördinatoren of adviseurs. Opleidingen en trainingen vinden zowel binnen kantooruren als in de avonduren plaats (afhankelijk van het soort activiteit).

Naast dat de Almere Academie dit doet voor de organisatie heeft de Almere Academie ook samenwerkingsafspraken met andere organisaties op het gebied van ontwikkeling & opleiding, zoals gemeente Lelystad en gemeente Amsterdam.

Eén van de jaarlijks terugkerende activiteiten betreft de Zomeracademie. Tijdens de zomerweken worden korte workshops vóór en dóór collega’s georganiseerd met als doel om elkaar te ontmoeten, te leren kennen en gebruik te maken van elkaars talent".

Eekhuis liet daarop weten dat het niet te verantwoorden is dat ambtenaren onder werktijd, betaald dus, zeepkettingen gaan zitten maken en scrapbook workshops volgen. De gemeente reageerde met de mededeling dat in het vervolg de meer creatieve dingen in de eigen tijd zullen worden gedaan.

Ook achter de schermen zet de PVV zich dus in voor een te verantwoorden besteding van publieke middelen. 

zeepkettingen

 

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover