• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Een motie van de PVV die burgers inspraak zou bieden bij de geplande komst van een opvanglocatie voor asielzoekers werd gisteren weggestemd door de gemeenteraad.

Het is daarmee duidelijk dat de politiek correcte linkse kliek in Almere een broertje dood heeft aan de belangen van de Almeerders die - terecht - geen rellende gelukzoekers in hun buurt willen. Lees hieronder de bijdrage van fractievoorzitter Toon van Dijk aan het debat.

 

Voorzitter,

Overal in het land zijn de gevolgen van de asieltsunami voelbaar. Opvanglocaties voor de tienduizenden gelukszoekers schieten als paddestoelen uit de grond. En op vrijwel al die plekken worden belangen van Nederlanders ondergeschikt gemaakt aan die van de gelukszoekers.

Omwonenden worden geconfronteerd met voldongen feiten. Het COA buldozert samen met gemeentebesturen overal in het land de democratie omver. Gemeenteraden laten zich door het COA en collaborerende gemeentebesturen schofferen. En zo stemmen ze er stilzwijgend mee in dat het Nederlandse volk langzaam maar zeker wordt vervangen door Arabieren en Afrikanen.

Voorzitter, de PVV wil van Almere het baken van de democratie maken. Hier buigen we niet het hoofd voor de schertsvertoning die de media aan ons voorschotelen. Hier, in Almere, zien we dat 80% van die zogenoemde vluchtelingen mannen zijn. Dat die zogenaamde vluchtelingen door minimaal 6 Schengenlanden zijn gekomen waar ze veilig zouden zijn als ze überhaupt al uit oorlogsgebied komen. Hier in Almere laten we ons als raad niet aan de kant schuiven en hier in Almere staan we, als het aan de PVV ligt, pal voor het recht van onze burgers om inspraak te hebben. Dus als het COA zich hier meldt dan zeggen we in Almere: dat gaan we eerst aan de mensen in onze stad voorleggen. En als de mensen nee zeggen kan het COA met z’n ondemocratische geheime lijstjes wat de PVV betreft uit Almere ophoepelen. Wegwezen!!

Voorzitter, in tal van AZC’s vinden misdrijven plaats. In Duitsland zijn aanrandingen en verkrachtingen aan de orde van de dag. Vechtpartijen, hongerstakingen, geklaag over kwaliteit van het eten en bedreiging van alles wat niet islamitisch is. Dat burgers dat niet in hun buurt willen is begrijpelijk en terecht.

Het mag duidelijk zijn dat de PVV helemaal geen asielzoekers meer op wil nemen. Niet in Nederland en niet in Almere. Wij zeggen: sluit de grenzen. Maar als we overgeleverd zijn aan dat nepparlement in Den Haag, laten we dan in ieder geval hier in Almere aan de burgers in onze stad het recht geven om zich te laten horen. En als we echte volksvertegenwoordigers zijn hier in de raad, luisteren we ook nog eens naar wat de mensen willen. Doen we dat niet, dan zijn we in de waarste zin van het woord een nepraad. 

Verkiezingsfilm

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @harmbeertema: ‘Als pedagogiek en politiek worden samengevoegd, dan spreken we niet meer van opvoeding, maar van staatsopvoeding of zelf…

by Toon van Dijk

 

twitter