• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

Met zijn beslissing de bijeenkomst van salafisten in Almere welkom te heten legt burgemeester Weerwind de rode loper uit voor een islamitische antisemiet van het ergste soort.

Haitham Al-Haddad heeft onder andere gezegd dat Joden de nazaten zijn van varkens en apen, dat afvalligen de doodstraf verdienen en heeft zich uitgesproken voor het besnijden van jonge meisjes.

De Almeerse gemeenteraad heeft op 28 mei 2015 unaniem een motie van de PVV aangenomen waarin de raad uitspreekt dat het de taak van de burgemeester is alles in het werk te stellen om de komst van onverdraagzame, salafistische predikers te voorkomen. Met zijn beslissing de bijeenkomst door te laten gaan negeert de burgemeester de wens van de raad. Hij heeft immers niet alles in het werk gesteld de komst van Al-Haddad te verhinderen. In plaats daarvan verschuilt hij zich achter het driehoeksoverleg en de mening van het Openbaar Ministerie. 

Alles in het werk stellen betekent in de ogen van de PVV de grenzen van je bevoegdheden opzoeken om Almere te vrijwaren van deze islamitische haatzaaiende antisemieten. De burgemeester is bevoegd dit soort beslissingen te nemen. Het is aan de rechter om te beoordelen of dat op goede gronden gebeurt. Met de waslijst aan strafbare, haatzaaiende uitspraken in de hand was het geen gelopen zaak geweest. Burgemeester Weerwind heeft het niet aangedurfd. Bang voor een tik op de vinger door een rechter. Dat is niet onze burgemeester en de PVV zal donderdag dus ook het vertrouwen in hem opzeggen.

Verkiezingsfilm

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

 

twitter