• banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner bomen
  • banner zwembad

ALMERE – Het college wil toewerken naar een blow- en alcoholverbod voor kinderspeelplaatsen. Op dit moment geldt zo'n verbod alleen voor schoolpleinen.

Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen die de PVV stelde naar aanleiding van de overlast die er zou zijn op het speelplaatsje Arendsnest aan de Hanzeweg in de Oostvaardersbuurt.

De PVV stelde dat op het speelterreintje drank- en drugsrestanten lagen, zoals bijvoorbeeld lachgaspatronen. De partij vond dit onwenselijk.

Het college is dat met de PVV eens, maar zegt geen meldingen van overlast te hebben ontvangen. Boa's zullen het speelveldje regelmatig gaan controleren.

In het verlengde daarvan wil het college voor het Arendsnest, maar ook voor andere speelplaatsen in de stad, een blow- en alcoholverbod instellen. Momenteel geldt die uitsluitend voor schoolpleinen.

Op 1 juli van dit jaar loopt het huidige aanwijzingsbesluit alcohol- en blowverbod af. De komende maanden worden op het stadhuis de voorbereidingen getroffen voor het al dan niet opnieuw aanwijzen van de gebieden. 'In het kader van deze heroverweging zal de portefeuillehouder voorstellen doen om naast de schoolpleinen tevens een alcohol- en blowverbod in te stellen op kinderspeelplaatsen en soortgelijke locaties', aldus het college.

Uiteindelijk beslist de gemeenteraad daar over.

Bron: https://www.almeredezeweek.nl/article/details/blow-en-alcoholverbod-voor-kinderspeelplaatsen-op-komst

Nieuw PVV talent gezocht!

De PVV Almere zoekt nieuw talent voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Ben jij geïnteresseerd om mee te doen, meld je dan ook aan op het onderstaand mailadres; Meld je aan op het volgende mailadres [email protected].

 

Verkiezingsprogramma 2018

Verkiezingsprogramma cover

PVV tweets

Toon van Dijk

RT @OmroepFlevoland: Het veiligheidsplan voor de Floriade in Almere moet 100 procent aan de eisen voldoen om het evenement te kunnen openen…

by Toon van Dijk

Toon van Dijk

RT @geertwilderspvv: De grens van het fatsoen wordt overschreden als je je gezicht niet laat zien in ons parlement vanwege islamitisch impe…

by Toon van Dijk

 

twitter