• TK Banner Oproep Vekiezingen
  • banner lagereLastenVoorAlmeerder
  • banner mantelzorgers
  • banner stadscommando
  • banner weerwater
  • banner zwembad

Voorzitter,

Wat de PVV betreft is de terminal aan de Blocq van Kuffeler vanavond niet het onderwerp van gesprek. De raad heeft zich daar immers al over uitgelaten. En ondanks een duidelijke uitspraak van de raad is het college vanavond als een schoothondje van een aantal bedrijven weer naar de raad gestuurd om wederom om goedkeuring te bedelen.

Voorzitter, vanavond zal blijken welke fracties hun woord tegenover de Almeerders gestand doen en welke raadsleden onder druk van dit college zwichten en gaan draaien. Welk raadslid ruggengraat toont en wie zich door de pomp laat duwen door dit college. Ik kan u verklappen dat het eerdere “Nee” van de PVV ook nu een duidelijk “Nee” blijft. De PVV toont zich een betrouwbare gesprekspartner van degenen met wie zij over dit project gesproken heeft, niet in de laatste plaats de omwonenden.

De PVV fractie laat zich natuurlijk niet om de tuin leiden met dit zelfde voorstel in een nieuw jasje. Almeerders moeten kunnen rekenen op een betrouwbare overheid. Zij zouden er niet op hoeven te rekenen dat een overheid die zich tot twee maal toe uitspreekt tegen dit project, een derde keer als een jengelend kind komt vragen of het toch niet mag. En als de raad dat kind vanavond zijn zin geeft, verliest het wat de PVV betreft iedere geloofwaardigheid. Laten we dan maar bij het begin van de raadsperiode een kruisje zetten bij het vakje ‘ik vind alles wat het college wil ok’. Dat gaat de PVV dus niet doen Voorzitter.

Dit is wat de fractie van de PVV betreft -en we mogen aannemen ook voor de andere partijen hier aan tafel- volstrekt onacceptabel. Ik zal dan ook een motie indienen waarmee ik het college opdraag  per direct het dossier over deze overslagterminal aan de Blocq van Kuffeler definitief, zoals door de Raad vorig jaar al is besloten, te sluiten en niet meer te heropenen. Dan zal in ieder geval voor de burgers blijken op wie ze kunnen rekenen.

Meer artikelen over de containerhaven aan 'De Blocq':

PVV: containerterminal kan aan Pampushaven

Raad volgt PVV in verzet tegen containerterminal

College overvalt bewoners met containerhaven

Kandidaten gezocht

Verkiezingsprogramma cover